Kristina Björkman

___
Jag tycker om böcker,konst, dans, spel och tvserier som låter mig förflyttas till en annan verklighet ett tag. Sedan älskar jag att komma tillbaka till vår gemensamma verklighet och skapa  med nyfunnen inspiration. Jag är mycket fascinerad  av hur spel kan användas för att förändra världen till det bättre. Det finns en stark inneboende kraft i spelmediet och jag tycker att det ska bli spännade att uppleva hur det utvecklas.
___
.
Egenskaper

Analytisk, kreativ och social.

_____

Spelprojekt

Picture

2009-2010. ”Residue” Level designer
Ett 2d plattformsäventyr med story som utspelar sig i Aralsjönsöknen. Min huvudsakliga uppgift var att arbeta med bandesignen på de första banorna. Utöver det gjorde jag stundtals en del projektledning.

.

2009. ”Von Bienen und Blumen” Speldesigner
Ett mindre hobbybrädspelprojekt där målet var att producera en liten upplaga av ett brädspel på en månad. Spelet ställdes ut på Spiel 09 i Tyskland och designen är gjord av mig och Johan Hernsdorf.

.

.

The little tea shop2009. ”The Little Tea Shop” Projektledare och Lead designer
Skolprojekt som drevs på halvfart där jag ledde 11 andra under 10 veckor. Spelet handlade om en soldat som kommer hem ifrån kriget och tar över sin bortgångna mosters tebutik. Kom på förstaplats i Gothia Science Parks speltävling ”The game contest” 2009, www.gsp.se.

.

.

.

2008. ”Jongleringsspelet Speldesigner
Ett tre veckors långt skolprojekt i kursen ”Pedagogik och spel”, vi var fyra stycken som jobbade på det.

.

.

.

Picture2008-2009. ”A Wikiped’s Story” Projektledare och Lead designer
Mitt första digitala spelprojekt, där målet var att testa att producera en demo. Projektet drevs helt på distans och hade upp till 18 olika människor som var inblandad i produktionen vid olika tillfällen. Spelet var ett postapokalyptiskt äventyrsspel där den största featuren var att man spelade två spelare vid samma dator med varsin mus.  Spelet kom på andra plats i Paradox och Gameplayers speltävling 2008: gameplayer.se/sut2008.php

2007. Tortola” Speldesigner                                                                                                                              
Ett strategiskt brädspel vars syfte var att öka kommunikationen på arbetsplatser.  Det spelades i lag om tre personer och pågick i två veckor . Utvecklades i samarbete med företaget The Story Lab och har testats på två arbetsplatser.

.

2006. ”Målarkonstens ismer” Speldesigner
Ett pedagogiskt kortspel på 3-5 spelare, där spelarna ska lära sig mer om olika konstinriktningar. Spelets gjordes under en vecka i kursen upplevelsebaserat lärande.

 

 

 

Jag har också på ett litet hörn varit med i följande produktioner:

.
Vill du höra mer om något av projekten hör av dig till mig!

kristina [at]mjao.org

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Mjao logga

Sidor

Kategorier