Förebilder- Del 1 Therese Albrechtson

Jag tror att en viktig del i att våga kan vara att ha förebilder på andra människor som har vågat göra olika saker och lyckats. Genom att titta på vad de människorna har gjort kan man bli insprirerad och kanske tillsist själv våga ta det där steget.

En ung kvinna som mycket tidigt vågade starta företag var Therese Albrechtson som drev sitt första företag på heltid direkt efter gymnasiet. Sedan dess har hon sålt det företaget och driver just nu tre andra företag. Mycket av tiden ägnar hon nu till att resa runt och föreläsa för att inspirera fler till att våga starta företag. Om ni vill läsa mer om henne kan ni göra det här: http://www.vagavinna.se.

Jag tycker att hon är mycket fascinerande och jag imponeras av hennes mod. Att som ung tjej faktiskt våga starta ett företag (eller flera) utan att ge upp någonstans på vägen är mycket beundransvärt.  I början när hon startade upp beskriver hon att hon mötte mycket tvivel hos sin omgivning och många tvivlade framförallt på hennes unga ålder och ringa erfarenhet. Det kan jag känna igen mig i och då är jag ändå ett par år äldre än vad Therese var när hon startade sitt första företag.

Vad Therese framförallt har att erbjuda mig är att hon har visat att det går. Det är lätt att tänka att det är helt omöjligt att lyckas starta framgångsrika företag som en ung tjej. Hon menar på att istället för att hela tiden tänka “Tänk om jag misslyckas” ska man försöka tänka “ Tänk om jag lyckas” och se möjligheter före hinder. Många undanflykter till varför man inte vågar är just bara undanflykter.

Skrivet av Kristina Björkman.

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Mjao logga

Sidor

Kategorier