Alla dessa drömmar, alla dessa idéer

Nedan kommer ett inlägg som i högsta grad handlar om mig och mina värderingar. Samtidigt går det att se det som lite av en inre riskanalys. Vilket jag tror är något man alltid bör göra, om man har möjlighet till det, innan man ger sig in i något större.

Jag vet inte ifall ni känner igen er då jag säger att min största tillgång och mitt största hot är alla mina idéer. För många kan det tyckas som enbart en fördel att nästan ständigt ha tusentals olika idéer virvlande runt i huvudet. Åtminstone för mig är det även en nackdel. Grejen är den att jag har inte bara idéer utan även en stor nyfikenhet. Om jag kunde skulle jag vilja utforska varje idé till dess begränsningar och lära mig allt jag som jag möjligen kunde från den idéens genomförande. Testa att arbeta i alla möjliga branscher på alla möjliga positioner, starta ett gäng olika företag kring vitt skilda idéer och framförallt utveckla en otrolig mängd spel. Men jag har varken tid eller möjlighet till det och de många idéerna för med sig en risk att jag blir mycket splittrad.

Hur ska jag då kunna välja vad jag vill göra? Hittils i mitt liv har jag hela tiden valt det som verkat roligast, engagerar mig mest och där som jag sett möjligheten till flest lärdomar Jag ser ingen anledning till att sluta tänka på det viset. Många har t.ex. frågat mig varför jag valde att påskynda mina studier på högskolan. Svaret var egentligen mycket enkelt, möjligheten fanns där och jag såg inte att jag skulle tjäna tillräckligt mycket lärdomar för att det skulle vara värt att stanna. Med samma värderingar vill jag forsätta utforska vad livet har att bjuda på.

Ibland är det inte uppenbart vilken den vägen är.

Det vore otroligt spännande att driva ett företag och få det att växa. Men om jag skulle ta kontakt med en nyföretagsrådgivare av något slag skulle jag ha med mig minst tio av alla mina idéer till företag tydligt nedskrivna på papper som diskussionsunderlag. Just den osäkerheten på vad jag egentligen skulle vilja starta för företag tror jag är en svaghet som måste försvinna ifall jag ska våga starta.

Samtidigt hade det varit jättekul att arbeta ett tag med rätt slags jobb och lära mig mera för att om ett antal år ta med mig de lärdomarna och kunna starta ett mer genomtänkt och stabilare företag. Lyckas jag fånga ett intressant arbete finns det mycket stor chans att jag skulle ge mig in i det och glädjas över vad det skulle kunna ge mig, för det finns mycket jag har kvar att lära mig. Det jag egentligen är ute efter är att använda dygnets timmar till att utvecklas.

När jag skriver den här texten inser jag att en av de första sakerna innan vi överhuvudtaget skulle kunna starta upp ett företag är att få ordning på alla mina idéer och ge mitt driv ett fokus. Någon gång i mitt liv kommer jag vilja starta ett företag, frågan är om nu är den rätta tiden? Kanske kommer det fortsätta bloggandet få oss att förstå det?

Skrivet av Kristina Björkman.

There are 1 Comments to "Alla dessa drömmar, alla dessa idéer"

  • Anna Olofsson skriver:

    Kul och inspirarande att få ta del av er blog! Se alla dina idéer som en stor tillgång,Kristina!
    Lycka till med allt, så hörs vi!!
    /Anna på Upp!

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Mjao logga

Sidor

Kategorier